29 Ekim 2010 Cuma

DİL ALTI




İstanbul’daki ikinci kişisel sergisini Pi Artworks Galeri 1’de 4 Kasım – 11 Aralık 2010 tarihleri arasında gerçekleştirecek olan Nejat Satı, 2008 ve 2010 yılları arasında üretmiş olduğu bir dizi çalışmasını bir araya getiriyor. Sanatçının farklı süreçlerini içinde barındıran seçki, bir Nejat klasiği olan “müziksiz olmaz abi” düşüncesi ile Selimcan Sakar’la birlikte bir müzik enstelasyonunu da içeriyor.

Nejat Satı, sergiyi oluştu...rma sürecinde, “dil” isimli çalışmasından yola çıkıyor. Yapıtlarının bir kısmında, son yüzyılda dünyanın tüketimle beraber değişen biyolojik durumunu formalandırırken, diğer kısmında da çocukluk dönemi ve özel yaşamına dair üretimlerini sunuyor. Yapıtların aralarındaki üretim zamanları ve farklılıkları, hızlı değişimler, mekandaki ses enstelasyonuna da yansıyor ve kalbin düzensiz atışları gibi mekanın içine dağılarak bir bütüne dönüşüyor.

İstanbul’da Apartman Projesi’nde gerçekleştirmiş olduğu ilk kişisel sergisi “Aferin”den sonra, serisine “dil altı” ile devam eden Satı, kitle kültürü ile kendi dünyası arasında gidip gelen bir düzenleme gerçekleştiriyor.
Günümüz dünyasının tüketim alışkanlıklarının doğurduğu hastalıklar ve bunun anlık (geçici) tedavisi olan “dil altı”, yaygın bir kriz yatıştırıcı olarak sergiye adını veriyor.

Pi Artworks Galeri 1’de Nejat Satı’nın “dil altı” sergisi 11 Aralık 2010 tarihine kadar devam ediyor. Galeri 1 Pazar hariç her gün 10:30 – 19:30 saatleri arasında gezilebilir. (0212.293.71.03)

Hiç yorum yok: