19 Nisan 2010 Pazartesi

Aferin!



Nejat Satı
Aferin!

Misafir Katılımcılar:
Pantilt
Merve Şendil

Açılış: 22 Nisan 2010, Perşembe, 18.30

Ziyaret Saatleri: 22 Nisan – 8 Mayıs 2010
Perş. Cu. Cmt. 16.30-19.30

Apartman Projesi
Şeh Bender Sk. No:4 (Giriş Katı), Asmalı Mescit, Tünel, Beyoğlu-İstanbul
www.apartmentproject.com




Aferin!

Aferin sergisiyle Apartman'da yeralacak olan genç sanatçı Nejat Satı izleyicileri kendi çalışmalarını izlemenin ötesinde, kendi atolye yaşamını deneyimlemeye davet ediyor.

Tüketim kültürüne yönelik işler üreten sanatçı genellikle resim ve obje üretimlerinde bulunuyor. Aferin sergisi Satı'nın kendi işlerinden ve davet ettiği sanatçıların performanslarından oluşuyor.

Sergiye adını veren Aferin, kelime anlamının dışında aynı zamanda bir ilaç ismi olarak diğer ilaç isimlerine kıyasla, Türkce kullanılan bir kelime olması ve anlamı nedeniyle kendine espirili bir yer ediniyor.

2009 yılının başında Izmir'de ilk kişisel atolyesini kuran Nejat Satı, mekanının adını “Agora” koyarak bir paylaşım alanına dönüştürmüştür. Farklı disiplinlerden sanatçıları kendi stüdyosuna bir tur performans yapmaya davet eden sanatçı, mekanın içine konumlandırdığı bir kara tahta sayesinde davetli sanatçıların da izleyiciye ulaşmalarına olanak sağlamıştır. Bu sürecten artakalanları muhafaza ederek izleyiciye sunan sanatcı burada gerceklesen sanatsal uretimi izleme imkanı sunmuştur. Bir anlamda sanatçının üretim sürecinin deneyimlenmesinin yanısıra, atölye yaşantısını diğer sanatcılar ve ilgilenenlere açık bir paylaşım platformu olarak sunmasına olanak tanımıştır.

Yapıtlarında müzik gibi resmin de değişen ritimlerinin olduğunu hissettirmek isteyen sanatçı, apartman projesinde gerçekleştireceği ilk İstanbul sergisinde mekanı kendi agorasına dönüştürerek bir düzenleme gerçekleştirmenin yanisira izleyicileri diğer davetli sanatcilarin performanslarini da deneyimlemeye cağırıyor.







Nejat Satı

Aferin!

Guest Participants:
Pantilt
Merve Şendil

Opening: April 22nd 2010, Thursday, 18.30

Visiting Hours: April 22nd- May 8th 2010
Thu., Fri., Sat. 16.30-19.30

Apartment Project
Şeh Bender Sk. No:4 (Giriş Katı), Asmalı Mescit, Tünel, Beyoğlu-İstanbul
www.apartmentproject.com



Aferin!


Apartment Project is hosting young artist Nejat Sati’s first personal project in Istanbul. During the exhibition “Aferin!” the Apartment Project (space) will be turned into an artist working space, inviting the audience not only to experience his works but his studio (process) as well.

Nejat Sati, whose work mainly issues consumption culture, produces paintings and objects. The exhibition Aferin! is composed of both Sati’s works and the performances of the artists he invites to his studio(working) space.

The title of the exhibition “Aferin!” , besides being a commonly used drug, also sounds like the Turkish word for “Bravo”, thus giving the exhibition a humorous tone.

Nejat Sati, who started his personal studio space in Izmir at the beginning of 2009, established it as a shared base for artists by naming it “Agora”. Sati has invited different artists from various disciplines to his space and encouraged them to use it for their performances; also a blackboard in this space acted as a tool for other artists to share their ideas with the audience. In other words, the artists turn his studio space into a common social art platform where other individual and collaborative works could also be experienced.

The artist, who wants the audience to perceive ever-changing rhythms in his works, also invites the viewer to experience other artists’ practices by changing the space into his Agora.

Hiç yorum yok: